Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 19:12

ΝΕΥΡΙΚΟ ήταν και σήμερα το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι οποίες παραμένουν δέσμιες των έντονων ανησυχιών για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης υπονομεύεται από τις διάφορες πληροφορίες που σχετίζονται με θέματα ασφαλείας. Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το πρωί ήταν ενθαρρυντικά, ενώ τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Τα όποια κέρδη εξανεμίστηκαν γρήγορα μετά την είδηση ότι εκκενώθηκε ένας δρόμος στη Νέα Υόρκη για λόγους ασφαλείας», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο διαχειριστής κεφαλαίων γερμανικής εταιρείας.

Αναστάτωση προκάλεσε επίσης αργά το απόγευμα η είδηση ότι εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.309,4 μονάδες μειωμένος κατά 0,21%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.518,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.726,07 μονάδες καταγράφοντας οριακές απώλειες της τάξεως του 0,07%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα