Inform Λύκος - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά δύο ρουμανικών εταιρειών

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2001 17:18

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εξαγοράς των δύο μεγαλύτερων ρουμανικών εταιρειών έντυπης πληροφορικής από την Inform Lykos Romania Ltd, η οποία κατέβαλε το σταθερό μέρος του τιμήματος και έγιναν οι μεταβιβάσεις των μετοχών των εταιρειών Europaper Converting SA και Comp-paper SA.

Η Inform Lykos Romania Ltd με έδρα την Κύπρο, συστάθηκε με σκοπό την παρούσα εξαγορά και στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει η Inform Π. Λύκος ΑΕ με 51%, το NBG Balkan Fund της Εθνικής Τράπεζας (το οποίο διαχειρίζεται η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών) με 25% και η Κeyway Ltd με 24%.

H συμφωνία εξαγοράς που υπεγράφη είχε ως αντικείμενο το 100% των μετοχών της Europaper Converting SA και το 97,44% των μετοχών της Comp-paper Converting SA. Η μεταβίβαση των μετοχών αυτών στην εξαγοράζουσα εταιρεία Inform Lykos Romania Ltd τελεί υπό την αίρεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ρουμανίας.

Το τίμημα της εξαγοράς και για τις δύο εταιρείες χωρίζεται σε ένα σταθερό τμήμα και ένα κυμαινόμενο. Το σταθερό ανέρχεται σε περίπου 4.600.000 γερμανικά μάρκα και είναι καταβλητέο κατά την μεταβίβαση των εξαγοραζόμενων μετοχών.

Το δεύτερο τμήμα, που είναι καταβλητέο το 2002, θα καθορισθεί με βάση τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη και τις ενοποιημένες πωλήσεις των δύο εταιρειών για τη χρήση 2001 και θα κυμανθεί μεταξύ 1.200.000 και 7.400.000 γερμανικών μάρκων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα