Κάτω από τις 2.000 μονάδες ο Nasdaq

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2001 17:33
UPD:17:34

Aπώλειες καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα της σημερινής συνεδρίασης οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ μετά τις ανησυχίες που προκάλεσαν τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Lucent Technologies και Amazon.com.

Η εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Lucent Technologies ανακοίνωσε σήμερα ότι το τρίτο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημία μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις και ότι θα προβεί σε μαζικές απολύσεις σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε κερδοφόρα αποτελέσματα. Η μετοχή της εταιρείας αυτήν την ώρα υποχωρεί κατά 10,27%.

Διπλάσιες είναι οι απώλειες για τη μετοχή της Amazon.com. Αν και οι ζημίες της αμερικανικής εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο περιορίστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, η διοίκηση προειδοποίησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδα από πωλήσεις ενδέχεται να είναι κατώτερα των προβλέψεων.

Στις 17:30' ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones βρισκόταν στις 10.351,49 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,70% και ο Nasdaq στις 1.974,47 μονάδες με απώλειες 0,71%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους επενδυτές η σημερινή ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας, για τη νομισματική πολιτική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα