Atlantic Council: Μικρή ανησυχία από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 18:18
UPD:18:22
SHUTTERSTOCK

Ο F. G. Burwell τόνισε ότι «όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί θα βρει μικρή ανταπόκριση στην Ευρώπη σε ενδεχόμενο αίτημα ακύρωσης ή έστω χαλάρωσης του οικονομικού προγράμματος».

Στις αρνητικές προοπτικές του 2015 περιλαμβάνει την ελληνική πολιτική κρίση, που όπως αναφέρει μπορεί να γίνει και οικονομική ο αντιπρόεδρος του Atlantic Council Frances G. Burwell, σε ανάλυσή του, υπό τον τίτλο: «Άλλη μία ελληνική κρίση για την Ευρώπη; Όχι αυτή τη φορά...», στην ιστοσελίδα του think tank του Συμβουλίου.

Ο αναλυτής σημειώνει πως «δεν είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές, καθώς το προβάδισμά του μειώνεται και οι ψηφοφόροι πιθανόν να αντιμετωπίσουν αυτές τις εκλογές με μεγαλύτερη υπευθυνότητα από ό,τι στις ευρωεκλογές».

Πάντως, συνεχίζει ο F. G. Burwell «όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί θα βρει μικρή ανταπόκριση στην Ευρώπη σε ενδεχόμενο αίτημα ακύρωσης ή έστω χαλάρωσης του οικονομικού προγράμματος.

Από την άλλη πλευρά, επισημαίνει, «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προκαλεί μικρή ανησυχία στους Ευρωπαίους. Αντιθέτως, θα μπορούσε να λειτουργήσει υποδειγματικά για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ιταλία και η Γαλλία».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα