Απώλειες για τέταρτη ημέρα στη Wall Street

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 23:17
UPD:23:17
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, επηρεασμένοι από τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Ωστόσο, οι απώλειες μειώθηκαν στο τέλος της συνεδρίασης, λόγω αφενός της σημαντικής ανόδου του αργού και αφετέρου από τα στοιχεία της Federal Reserve που έδειξαν συνέχιση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. 
 
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,06% στις 17.426,90 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,48% στις 4.639,32 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,58% στις 2.011,29 μονάδες.
 
Στο ταμπλό, η Tesla Motors σημείωσε απώλειες κατά 5,7%, μετά τις εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Έλον Μασκ, ότι η εταιρεία μπορεί να γίνει κερδοφόρα το 2020, όταν και οι ετήσιες πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 500 χιλ. οχήματα.
 
Επίσης, η JPMorgan υποχώρησε κατά 3,6%, μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο του 2014 υποχώρησαν στα 4,9 δισ. δολάρια, μειωμένα σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο από τα 5,3 δισ. δολάρια.
 
Η Wells Fargo έχασε 1,1%, παρά το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 5,71 δισ. δολάρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ανά μετοχή τα κέρδη άγγιξαν τα 1,02 δολάρια.
 
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, απρόσμενη πτώση παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, κυρίως εξαιτίας των μειωμένων τιμών της βενζίνης.
 
Επίσης, σύμφωνα με την οικονομική θεώρηση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), γνωστή και ως «Beige Book», η αμερικανική οικονομία συνεχίσει τον ήπιο ρυθμό ανάπτυξης της, ενώ έντονα είναι τα σημάδια βελτίωσης στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων και της μεταποίησης, καθώς και στην αγορά εργασίας. 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα