Μικρές διορθωτικές κινήσεις στο Χ.Α.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 14:32
UPD:14:35
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας παράλληλα να αφομοιώσει τα νέα επίπεδα που ανέκτησε μετά την άνοδο των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, στις 14:15, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,18% στις 833,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 41 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,01% στις 268,13 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,36% στις 99,94 μονάδες.

Οι εγχώριοι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τις νέες επισημάνσεις των θεσμικών αναλυτών για την Ελλάδα, οι οποίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η διαδικασία και ο χρόνος συμφωνίας της νέας κυβέρνησης με την τρόικα θα καθορίσει και την βραχυ/μεσοπρόθεσμη κίνηση της αγοράς.

Πλέον οι τόνοι έχουν πέσει τόσο για το ζήτημα της πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, όσο και στους χειρισμούς που μπορεί να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη ορισμένων από τους στόχους του ελληνικού προγράμματος. Αυτό το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πιθανώς μια επαναδιαπραγμάτευση του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ αυτό δυνητικά θα μπορεί να επεκταθεί ή/και στα επίπεδα του επιτοκίου. Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό το σενάριο φαίνεται να διαθέτει μια σχετικά υψηλή πιθανότητα και θα ήταν πιθανόν να εκληφθεί ως θετικό από την αγορά.

Σήμερα τα στηρίγματα για την ανακοπή της διόρθωσης έρχονται από επιλεγμένες, μη τραπεζικές μετοχές του FTSE25. Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στο +3,56%, ο ΟΤΕ στο +3,16%, η Jumbo στο +1,18%, η Βιοχαλκο στο +1,01% και η Μυτιληναίος στο +0,87%.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκεί το -3,21% της Motor Oil, το -2,86% της ΕΕΕ, το -1,37% της Folli Follie και το -1,3% των Ελληνικών Πετρελαίων και της ΜΕΤΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα