Αποκρατικοποιήσεις: Από τον ουτοπικό στόχο των 50 δισ. στον ρεαλισμό και τις εκλογές του 2015

Θα επιτευχθεί η δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ για 9,6 δισ. το 2016; - Τι θα σημάνει για το πρόγραμμα τυχόν αλλαγή κυβέρνησης; - Ποιοι διαγωνισμοί εκκρ
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 11:36
UPD:11:37
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Θετικό ήταν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, που περιλαμβάνει και δέσμευση για υλοποίηση επενδύσεων ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση

Αρκετά κοντά στην επίτευξη του αναθεωρημένου στόχου των 9,6 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να έχουν εισρεύσει έως το τέλος του 2016 από την πώληση και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, βρίσκεται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Δύο χρόνια πριν από την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος, το ΤΑΙΠΕΔ, φαίνεται να έχει ήδη εξασφαλισμένα τα 7,7 δισ. ευρώ από διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί ή από αυτούς που βρίσκονται στην τελευταία φάση της ολοκλήρωσής τους. Εντούτοις, ο στόχος αυτός απέχει πολύ από τις ανεδαφικές δεσμεύσεις του 2011 έναντι της τρόικας.

Δεσμεύσεις που έκαναν λόγο για την εισροή κεφαλαίων 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως τα τέλη του 2015.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΖΗΣΙΜΟΥ - [email protected]

Ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα