Hutchison Whampoa Ltd. : Προς πώληση μετοχών

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 08:25

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μετοχών στις τηλεφωνικές της εταιρείες στην Ασία, το Ισραήλ και τη Ν. Αμερική, κάνει η Hutchison Whampoa Ltd., προκειμένου να περιορίσει τις ζημίες της από την επένδυση ύψους 22 δισ. δολ. που έκανε στην Ευρώπη για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας.

Το νέο τμήμα της εταιρείας, Hutchison Telecommunications International Ltd., έκανε χθες αίτηση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση μετοχών του για πρώτη φορά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία όμως δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον αναλυτή της ING Groep NV, Cusson Leung, η εταιρεία αυτή κοστίζει περισσότερο από τέσσερα δισ. δολάρια.

«Το τμήμα της εταιρείας στην Ευρώπη χρειάζεται κεφάλαια», ανέφερε ο Koen Wullus, ο οποίος διαχειρίζεται 510 εκατ. δολ. διεθνώς σε μετοχές εταιρειών τηλεπικοινωνιών με την ING Investment Management, στη Χάγη. Ο ίδιος δεν κατέχει μετοχές της Hutchison.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν 1,8% φθάνοντας στα 56 δολ. Χονγκ Κονγκ στις 10:25' π.μ., τοπική ώρα χθες. Η μετοχή το τελευταίο δωδεκάμηνο κέρδισε συνολικά ποσοστό 32%, υστερώντας της ανόδου 45% του δείκτη Hang Seng.

Σύμβουλος της εταιρείας στην πώληση των μετοχών, είναι η Goldman Sachs Group Inc., σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Hutchinson, Laura Cheung. Από την πλευρά της Goldman Sachs, δεν έγινε κάποιο σχόλιο.

Η εταιρεία με αυτήν της την απόφαση μπαίνει στη λίστα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών που σχεδιάζουν την πώληση μετοχών φέτος. Η China Telecom Corp. σχεδιάζει να πουλήσει τρία δισ. δολ. σε μετοχές και η ανταγωνίστριά της China Network Communications Group Corp. πρόκειται να αυξήσει κατά δύο δισ. δολ. την πώληση των μετοχών της.

Και στην Ινδία το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Hutchison σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές, σύμφωνα με τον επικεφαλής του, Canning Fok.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα