Swiss Life : Κέρδη μετά από ζημίες

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 09:27

ΚΕΡΔΗ για πρώτη φορά σε ετήσια βάση μετά το 2000 εμφάνισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελβετίας, Swiss Life Holding, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας της, αλλά και τη βελτίωση της θέσης της αποτέλεσμα της ανάκαμψης των αγορών.

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 233 εκατ. ελβετικά φράγκα (181 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 1,7 δισ. ελβετικών φράγκων το 2002, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα έφθαναν τα 167 εκατ. ελβετικά φράγκα. Η Swiss Life ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα πουλήσει την Banca del Cottardo, καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις ναυάγησαν τον μήνα που πέρασε.

«Ηταν καθαρά χρονιά ανάκαμψης», ανέφερε ο Marc Effgen, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 12 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Swiss Life, με την Ferrier Lullin & Cie στη Γενεύη, μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, συμπληρώνοντας : «Η διοίκηση τα πήγε πολύ καλά με την αναδιάρθρωση. Η μείωση του κόστους λειτουργίας της ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αναμένετο».

Ο επικεφαλής της Swiss Life, Rolf Doerig, μείωσε το κόστος λειτουργίας κατά 16%, στα 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα πέρυσι και υπερέβη τον στόχο του περιορισμού των θέσεων εργασίας κατά 1.500 έως το τέλος του 2004. Ο ίδιος προχώρησε στην πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στην Ισπανία, τη Βρετανία και την Ελβετία και έστρεψε το ενδιαφέρον της εταιρείας και πάλι στις ασφάλειες από την τραπεζική.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της η Swiss Life περιμένει περαιτέρω βελτίωση της θέσης της από πλευράς κερδοφορίας.

Οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 7,5% φέτος έναντι ανόδου 1,8% των 26 μετοχών εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index και ήταν οι τελευταίες από πλευράς επιδόσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα