Στην Goldman Sachs το 9,4% της Telenor

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 10:49

ΜΕΡΙΔΙΟ 9,4% στην Telenor ASA, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Νορβηγίας, πούλησε η χώρα στην Goldman, Sachs & Co., μειώνοντας τη συμμετοχή του κράτους στην εταιρεία σε ποσοστό της τάξης του 53%, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές στη δεύτερη σε πλούτο χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, το κράτος πούλησε συνολικά 170 εκατ. μετοχές. Νωρίτερα το κοινοβούλιο της Νορβηγίας είχε εγκρίνει τη μείωση του μεριδίου του κράτους στην Telenor στο 51%.

Εκπρόσωπος της νορβηγικής κυβέρνησης αρνήθηκε να πει το ποσόν που κατέβαλε η Goldman Sachs για τις μετοχές της Telenor. Με το χθεσινό κλείσιμο της τιμής της μετοχής της εταιρείας στις 49,9 κορώνες η μία η αξία των μετοχών που πουλήθηκαν ανέρχεται σε 8,5 δισ. κορώνες (1,2 δισ. δολ.).

Η Νορβηγία πούλησε για πρώτη φορά μετοχές της Telenor τον Δεκέμβριο του 2000, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κράτους, αλλά και της προσέλκυσης ξένων επενδυτών. Τον Ιούλιο το νορβηγικό κράτος πούλησε 270 εκατ. μετοχές προς 29,5 κορώνες η μία σε θεσμικούς επενδυτές και ιδιώτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα