Οριακές απώλειες στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 11:15
UPD:13:17

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνει κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος αυτή την ώρα (11:10) βρίσκεται στις 2.374,2 μονάδες μειωμένος οριακά κατά 0,12%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 7,81 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συνολικά διακινούνται 200 μετοχές εκ των οποίων 77 ενισχύονται, 50 υποχωρούν και 73 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει άνοδο κατά 0,62% και έχει διαμορφωθεί στα 26,14 ευρώ. Οι μέτοχοι της Alpha Bank θα κληθούν σήμερα να εγκρίνουν την καταβολή μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2003 από 0,40 ευρώ το 2002, καθώς και τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία δύο νέες για δέκα παλαιές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς τα κέρδη τριμήνου σημείωσαν αύξηση της τάξης του 20% http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/30/891815.htm .

Ο τίτλος του ΟΤΕ σημειώνει οριακή πτώση κατά 0,17%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει συζητήσεις με διεθνείς δορυφορικούς οργανισμούς στο πλαίσιο της απόφασής του να μειώσει το ποσοστό που έχει σήμερα στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον πρώτο και μοναδικό ελληνικό δορυφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες σε επαφή βρίσκεται, αναμένοντας τις προτάσεις τους, με τον Astra και τη θυγατρική του WorldCom και τον Eutelsat. Τα σενάρια γύρω από την επιδιωκόμενη συμφωνία ξεκινούν ακόμα και από την περίπτωση της ολικής απεμπλοκής του ΟΤΕ από το έργο της εκμετάλλευσης του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου και φθάνουν μέχρι το ενδεχόμενο σύναψης μιας στρατηγικής συμμαχίας ή συνεκμετάλλευσης με επιμερισμό των εσόδων (revenue sharing) http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/30/891804.htm .

Η μετοχή της Intracom υποχωρεί κατά 0,86%. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της «Ν», η διοίκηση της Intracom αυτή την περίοδο εξετάζει το ενδεχόμενο να εισέλθει στο χώρο παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας γι' αυτό και προανήγγειλε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας μονάδας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/30/891700.htm .

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο (0,91%) σημειώνει ο ασφαλιστικός, ενώ τις σημαντικότερες απώλειες (0,84%) καταγράφει ο κατασκευαστικός.

«Η εικόνα της αγοράς δείχνει να βελτιώνεται παράλληλα με την εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει ωστόσο σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την τιμή στην οποία βρίσκεται ο Γ.Δ.», επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ.

«Ως πιθανότερο προβάλλει το ενδεχόμενο συνέχειας της ανοδικής τάσης των δύο τελευταίων ημερών, με το εγχώριο ενδιαφέρον να περιστρέφεται κυρίως γύρω από την γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank».

«Με γνώμονα την έλλειψη θετικής εσωτερικής ειδησεογραφίας, η αγορά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην πορεία που θα ακολουθήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ενδεχόμενη εμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να συνοδευτεί με σημαντική αύξηση του τζίρου, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση του κλίματος», εκτιμά η Φάσμα AXEΠΕΥ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα