Kantor: Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2001 21:18

Σύγκλιση της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών με αυτές της Ευρώπης βλέπει η εταιρεία συμβούλων Kantor, χαρακτηρίζοντας θετικές τις προοπτικές ζήτησης υπηρεσιών. Επισκόπηση της εταιρείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εκτιμά ότι υπερπροσφορά και αυξανόμενος ανταγωνισμός στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο θα επιφέρουν περαιτέρω μείωση των τιμών των υπηρεσιών και θα συρρικνώσουν για τις εταιρείες τα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με την επισκόπηση, τη χρονιά που πέρασε, παρόλο που ήταν κρίσιμη για τις τηλεπικοινωνίες, στην Ελλάδα ο κλάδος κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης που έφθασε το 15,9%. Ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης εξακολουθεί να υπερτερεί αυτών της Δυτικής Ευρώπης, όπου ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης ήταν 14,3%, όμως παρόλα αυτά εμφανίζει μια κάμψη η οποία υποδηλώνει την απαρχή μιας σχετικής ωρίμανσης και σε δύο χρόνια θα φθάσει σε μονοψήφια μεγέθη.

Η επισκόπηση χαρακτηρίζει την παρουσία της Telestet ασθενή και δεν αποκλείει από την πλευρά της τελευταίας κινητικότητα.

Για τον ΟΤΕ οι συγκυρίες χαρακτηρίζονται ευνοϊκές για επιθετικές κινήσεις εκτός ελληνικής αγοράς, ενώ επισημαίνεται πως ο χαμηλός δανεισμός του τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση απέναντι σε μεγαλύτερες εταιρείες.

Για την Cosmote, επισημαίνει ότι δείχνει αρκετά ισχυρή για να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που θα ανακύψουν, ενώ για την Panafon-Vodafone αναφέρει ότι έχει σταθεροποιήσει τη θέση της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα