Αγωγές για παράνομη διανομή τραγουδιών μέσω του Internet

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 15:18

Αγωγές κατά 247 ατόμων σε τέσσερις χώρες, κατέθεσε η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI) για παράνομη διανομή τραγουδιών μέσω του Internet.

Οι αγωγές αυτές κατατέθηκαν στον Καναδά, την Ιταλία, τη Δανία και τη Γερμανία εναντίον 247 ατόμων, διευκρίνισε ο Τζέι Μπέρμαν πρόεδρος της ομοσπονδίας.

«Πρόκειται για το πρώτο κύμα αγωγών» σε διεθνές επίπεδο, μετά από ένα χρόνο προειδοποιήσεων προς τους ανθρώπους αυτούς, τόνισε ο Αλεν Ντίξον, γραμματέας της IFPI.

Η ομοσπονδία, στην οποία ανήκουν 1.400 παραγωγοί και διανομείς από 76 χώρες, ανακοίνωσε επίσης πως σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος και άλλων παραβατών.

Οι παραβάτες θα πρέπει να αποζημιώσουν τις εταιρείες και να καταβάλουν όχι μόνο το νόμιμο κέρδος, αλλά και πρόστιμα ύψους «πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ή ευρώ», επισήμανε ο κ. Ντίξον.

Στις τέσσερις χώρες, όπου κατατέθηκαν οι αγωγές, παρατηρήθηκε δραματική πτώση στις πωλήσεις CD και κασετών, πτώση που υπολογίζεται στο 30% τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ η αντίστοιχη πτώση στον υπόλοιπο κόσμο έφτασε το 20%. «Η παράνομη αντιγραφή και διανομή τραγουδιών και μουσικών κομματιών μέσω του Ιnternet είναι ένας από τους βασικούς λόγους της πτώσης αυτής», υπογράμμισε ο κ. Ντίξον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα