Με τη διοίκηση του ΣΕΒ συναντήθηκε η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης

Στόχος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 16:06

«Χρειάζεται ένας ισχυρός βιομηχανικός ιστός σε όλη τη χώρα και κυρίως στην ξεχασμένη περιφέρεια» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΕΒ. Ο κ. Σιούφας πρόσθεσε ότι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι «η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας και της ακρίβειας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».

Στην συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων μετά το Πάσχα.

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣEB Oδυσσέας Kυριακόπουλος, η βιομηχανία ζήτησε να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς και τη συνδρομή του υπουργείου Aνάπτυξης σε θέματα στα οποία υπάρχει συναρμοδιότητα με άλλα υπουργεία. Δύο από αυτά είναι για παράδειγμα, η καθυστέρηση της επιστροφής του ΦΠA στους εξαγωγείς από το υπουργείο Oικονομικών και η πολιτική χωροταξίας στην Aττική από το YΠEXΩΔE.

Ο ΣEB ζήτησε επίσης, μείωση του κόστους της ενέργειας με μείωση των τιμών του ηλεκτρισμού, τουλάχιστον για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, του φυσικού

αερίου και των υγρών καυσίμων με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ζήτησε τη συνδρομή της βιομηχανίας για τη μείωση του πληθωρισμού και επανέλαβε ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα στηριχθεί στην ενεργοποίηση της Eπιτροπής Aνταγωνισμού και δεν θα περιλαμβάνει μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα και συμφωνίες κυρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα