Διεκόπη το ανοδικό σερί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 18:58

ΣΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την κατοχύρωση μέρους των πρόσφατων κερδών προχώρησαν σήμερα οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σημειώνεται ότι τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις οι ευρωπαϊκοί δείκτες είχαν καταγράψει αξιόλογα κέρδη.

Αρνητικά επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία ορισμένα αποθαρρυντικά εταιρικά νέα, η αβεβαιότητα σχετικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ και του ΟΠΕΚ για τα επιτόκια και την παραγωγή πετρελαίου αντίστοιχα, καθώς και το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street.

Ανησυχίες προκάλεσε επίσης η είδηση για τη σύλληψη οκτώ ατόμων από τη βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία «για συμμετοχή, προετοιμασία και οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών».

Οι απώλειες περιορίστηκαν, ωστόσο, αργά το απόγευμα, έπειτα από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και την ανάκαμψη της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/30/892170.htm .

O δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατάφερε μάλιστα να κλείσει με θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 4.412,8 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,14%.

Στο Παρίσι, αντιθέτως, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 3.620,10 μονάδες μειωμένος κατά 0,39% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.874,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,19%.

Σημαντικές απώλειες, της τάξεως του 10%, κατέγραψε η μετοχή της Swiss Life.

Η ελβετική ασφαλιστική ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 1,15 δισ. ελβετικά φράγκα. Γνωστοποίησε παράλληλα ότι δεν τελεσφορεί η προγραμματισμένη πώληση του τραπεζικού βραχίονά της Banca del Gottardo. Η ανακοίνωση αυτή επισκίασε τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της εταιρείας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/30/891950.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα