Συνεχίζουν πτωτικά οι ευρωαγορές

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 15:33
UPD:15:33
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν μέρος των κερδών του προηγούμενου διημέρου, με αφορμή τις εκτιμήσεις ότι οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας δεν θα είναι επαρκείς για την τόνωση της δραστηριότητας.

Ειδικότερα, στις 15:10, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,65% στις 6.526 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,52% στις 9.783 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,73% στις 4.227 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,52% στις 340,55 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Banco Santander υποχωρεί κατά 11%, με την αγορά να αποτυπώνει την ανησυχία της μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7,5 δισ. ευρώ. Στόχος της αύξησης κεφαλαίου είναι η ενίσχυση του ισολογισμού της τράπεζας, καθώς οι επενδυτές έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Απώλειες 2,5% και για την Tesco, η οποία διορθώνει μετά από το χθεσινό άλμα που προκάλεσε η αποκάλυψη του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Επίσης, η Sodexo υποχωρεί κατά 1,9%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου χρήσης αυξήθηκαν κατά 2,3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2,5%.

Στον αντίποδα, η United Internet κερδίζει 4,6%, μετά την ανακοίνωση της Goldman Sachs Group ότι την εντάσει στην λίστα με τις προς αγορά μετοχές.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτωτικά κινήθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Νοέμβριο, διευρύνοντας τις απώλειες που είχαν καταγράψει στην αρχή του τριμήνου,.

Επίσης, απροσδόκητη πτώση κατά 0,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα