Συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2004 10:29

ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ τα χθεσινά του κέρδη το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η αγορά εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα θα προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, προκειμένου να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνης, προς το τέλος της Ανοιξης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/31/892269.htm .

Από την άλλη πλευρά, αρνητικά επηρέασε το αμερικανικό νόμισμα η είδηση ότι σημειώθηκε έκρηξη σε διυλιστήριο της εταιρείας BP στο Τέξας. Η BP ανακοίνωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις «για εξωτερική ανάμειξη» που να προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της.

Το FBI είχε προειδοποιήσει στις 25 Μαρτίου τους υπευθύνους ασφαλείας των διυλιστηρίων στο Τέξας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στις 10:09 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2257 δολάρια έναντι 1,2187 δολαρίων αργά χθες το απόγευμα.

Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,21870 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα