Το «τρίπτυχο» της οικονομικής πολιτικής

Επιτάχυνση απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, αύξηση δημοσίων εσόδων, συγκράτηση δημοσίων δαπανών
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2004 14:58

Η επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, η αύξηση των δημοσίων εσόδων και η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών αποτελούν το «τρίπτυχο» των κατευθύνσεων του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη προς τη λοιπή ηγεσία του υπουργείου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο υπό την προεδρία του κ. Αλογοσκούφη και με τη συμμετοχή των υφυπουργών Πέτρου Δούκα, Αδάμ Ρεγκούζα και Χρήστου Φώλια, καθώς και των γενικών και ειδικών γραμματέων και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, την πορεία των δημοσίων εσόδων και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Αλογοσκούφης στην επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών πόρων, δεδομένου ότι τα αναθεωρημένα επιχειρησιακά προγράμματα (υπουργείων και περιφερειών) δεν έχουν ακόμα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως έγινε γνωστό, με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών καθιερώνονται σε εβδομαδιαία βάση, συντονιστικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή των τριών υφυπουργών, ενώ θα συμμετέχουν και οι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς ανάλογα του θέματος της σύσκεψης σε σχέση με τα θέματα της αρμοδιότητάς τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα