Αποστολή του ΣΕΒ στη Μολδαβία

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2004 15:22

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Μολδαβίας είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην πρωτεύουσα Κισινάου της Μολδαβίας στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης (29-30.3.2004) εκπροσώπων ελληνικών εταιριών και μελών του ΣΕΒ που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο επίσημο ταξίδι του στη Μολδαβία.

Κατά τη συνάντηση του ΣΕΒ με τη διοίκηση του ομόλογου Συνδέσμου συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων με την υποστήριξη και διευκόλυνση των φορέων. Προς τούτο συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ροής πρακτικών πληροφοριών, να συνδέσουν τις ιστοσελίδες τους, να βοηθήσουν στον εντοπισμό κατάλληλων συνεταίρων εκατέρωθεν, καθώς και να οργανώσουν πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας προς τους Επιχειρηματικούς Οργανισμούς και τις εταιρίες της Μολδαβίας στο πλαίσιο κοινοτικού προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ που διεξήχθη, διαπιστώθηκε ότι το διμερές εμπόριο βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της τοπικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο ανάπτυξης.

Από μολδαβικής πλευράς εκφράσθηκε ενδιαφέρον για joint-ventures στην επεξεργασία και συσκευασία αγροτικών προϊόντων, στην εμφιάλωση αλκοολούχων ποτών και μεταλλικών νερών, στην επεξεργασία γαλακτοκομικών, στη συμπαραγωγή προϊόντων ελαφράς βιομηχανίας, στην κατασκευή οικιακών συσκευών και σε κατασκευαστικά έργα υποδομής.

Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να συμβάλουν οι συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας και αεροπορικών μεταφορών που υπεγράφησαν από τα αντίστοιχα υπουργεία Εξωτερικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα