«Οι υπάλληλοι της Γενικής δεν πρέπει να ανησυχούν»

Συνέντευξη Τύπου για τις προοπτικές της τράπεζας μετά την εξαγορά της από τη SG
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2004 15:55

Τους στόχους και τις στρατηγικές ανάπτυξης της Γενικής Τράπεζας, μετά την εξαγορά της από την Societe Generale, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η διοίκηση της Τράπεζας.

Τη συνέντευξη παρέθεσαν ο Πρόεδρος της Γενικής Τράπεζας κ. Αντώνης Χασιώτης, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Societe Generale και μέλος του ΔΣ της Γενικης Τράπεζας κ. Philippe Vigue και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας κ.Jacques Tournebize.

Ο κ. Philippe Vigue μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η SG είναι η 6η σε μέγεθος τράπεζα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζωνης. Έχει 4.700.000 πελάτες, απασχολεί περισσότερους από 80,000 υπαλλήλους και έχει παρουσία σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο (στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας). Από τις Βαλκανικές χώρες η SG έχει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Ρουμανία και τη Σερβία».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής, το 8% του μετοχικού κεφαλαίου της SG κατέχουν υπάλληλοι της εταιρείας. Οι τρεις βασικοί τομείς δραστηριοποίησης της τράπεζας, όπου κατέχει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα είναι το Retail Banking, το Asset Management και Private Banking και το Corporate και Investment Banking.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική για τη «νέα εποχή» της Γενικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Jacques Tournebize περιέγραψε τους στόχους και τις στρατηγικές ανάπτυξης των εργασιών της Γενικής, που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στους υπαλλήλους της Γενικής για το μέλλον τους. Όλοι οι υπάλληλοι της Τράπεζας ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια της SG και στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτήν την οικογένεια και τα μέλη της», διευκρίνισε με έμφαση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Συγκεκριμένα ο κ. Tournebize αναφέρθηκε στους στόχους της νέας διοίκησης τόσο αναφορικά με την βέλτιστη αξιοποίηση και ανάπτυξη του προσωπικού της Γενικής, όσο και με την ενίσχυση των εσωτερικών δομών και λειτουργικών διαδικασιών και την επίτευξη ορατών αποτελεσμάτων.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε και η Δημόσια Πρόταση, που θα υποβληθεί από την Societe Generale -μόλις εγκριθεί το Ενημερωτικό Δελτίο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - για να αποκτήσει 20.848.528 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 49,99% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφων της τράπεζας ,έναντι 6,30 ευρώ ανά μετοχή.

Το προσφερόμενο τίμημα δεν υπολείπεται της υψηλότερης των παρακάτω τιμών: α. Της μέσης χρηματιστηριακής τιμής των Μετοχών (όπως ορίζεται παρακάτω) που αποτελούν το αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης κατά τους 12 μήνες που προηγούνται της υποβολής της, και

β. Της υψηλότερης τιμής στην οποία η Société Générale ή οποιοδήποτε πρόσωπο ενεργεί συντονισμένα με αυτή ή για λογαριασμό της απέκτησε μετοχές της Εταιρείας κατά τους έξη (6) μήνες που προηγούνται της υποβολής της Δημόσιας Πρότασης.

Η Credit Suisse First Boston (Europe) αναλαμβάνει σύμβουλος για τη δημόσια πρόταση ενώ η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει διαχειρίστρια ως εξουσιοδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα για την κατάθεση των δηλώσεων αποδοχής .

Το Πληροφορικό Δελτίο θα δημοσιευθεί μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τέλος τονίζεται ότι, όπως ορίζει ο νόμος, η Γενική Τράπεζα θα ορίσει τις επόμενες ημέρες ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο για την διενέργεια αποτίμησης της Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα