Αυξημένα κατά 33% τα κέρδη της Τράπεζας Αττικής

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2001 15:27
UPD:06/08/2001 18:47

Αύξηση κατά 33% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη της Τράπεζας Αττικής το πρώτο εξάμηνο του έτους, φθάνοντας τα 4,8 δισ. δρχ. έναντι 3,6 δισ.δρχ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα αποτελέσματα προ προβλέψεων, αποσβέσεων και χρηματοοικονομικών πράξεων ανήλθαν σε 6,5 δισ. δρχ. έναντι 3,2 δισ. δρχ. πέρυσι σημειώνοντας αύξηση 103%.

Το ενεργητικό της τράπεζας ανήλθε σε 642,6 δισ. δρχ. αυξημένο κατά 52,2%, οι καταθέσεις και ρέπος σε 502 δισ. δρχ. (αύξηση 80,7%), οι χορηγήσεις σε 255,8 δισ. δρχ. (αύξηση 54,2%), ενώ οι προβλέψεις σε 5,9 δισ. δρχ. έναντι 3,9 δισ.δρχ. πέρυσι.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την πρώτη φάση για τη δημιουργία ενός μικρού αλλά ευέλικτου χρηματοπιστωτικού ομίλου, με την εξαγορά του 51% της Αττικής Κερδώος Ερμής ΑΧΕΠΕΥ και την ίδρυση της Αττικής ΑΕΔΑΚ και της Αττικής Λήζινγκ.

Την περίοδο αυτή ολοκληρώνονται εξάλλου οι διαδικασίες για την ίδρυση της Αττικής Επενδυτική σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ σε επόμενη φάση προβλέπεται η συμμετοχή των ταμείων ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ. Παράλληλα, σχεδιάζεται η ενεργοποίηση της σε τομείς όπως οι τραπεζοασφάλειες και τα ακίνητα.

Τέλος, έχει προγραματιστεί η άμεση λειτουργία τριών νέων καταστημάτων, ενώ προχωρούν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες εγκατάστασης του νέου πληροφοριακού πελατοκεντρικού συστήματος, καθώς και η ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων όπως το phone-banking και το e-banking.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα