Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 08:46
UPD:19:11

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου στην Ασία για πρώτη ημέρα αυτήν την εβδομάδα, καθώς εικάζεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean- Claude Trichet, ενδέχεται σήμερα να δείξει τη διάθεσή του για μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, καθώς υποχωρεί η επιχειρηματική και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Δεκαπέντε από τους συνολικά 31 οικονομικοί αναλυτές προέβλεψαν ότι τα επιτόκια θα μειωθούν τον Ιούνιο. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητη τον Μάρτιο, με τον δείκτη στο –14, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ανέφερε ότι η τράπεζα ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, καθώς η ζήτηση ταλαντεύεται.

«Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσουμε ευρώ», ανέφερε ο Koji Fukaya, αναλυτής συναλλάγματος στην Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Η οικονομία της περιφέρειας πάει καλά. Η ΕΚΤ, δεν πρόκειται να μειώσει σήμερα τα επιτόκια, αλλά ενδέχεται να το κάνει στο μέλλον».

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,2280 έναντι του δολαρίου στη 1:23' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα από 1,2316 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Υποχώρησε στα 128,17 έναντι του γιέν από 128,40 γιέν. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει κι άλλο στο 1,21 δολ. μέσα στην εβδομάδα, συμπλήρωσε ο Fukaya.

Μόνο δύο από τους 28 οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού κατά τη συνεδρίασή της σήμερα στη 1:45' μ.μ. στη Φραγκφούρτη (τοπική ώρα).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα