Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 23:34
REUTERS/CARLO ALLEGRI
Σημερινή φωτογραφία από την Wall Street.

Με τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών μηνών έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον ενεργειακό κλάδο να μετατρέπεται για ακόμη μία ημέρα σε «βαρίδι» της σημερινής συνεδρίασης. Επίσης, οι ανησυχίες για την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πέρασαν και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,86% στις 17.501,65 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 1,57% στις 4.652,57 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,83% στις 2.020,58 μονάδες.

Στο ταμπλό, με ισχυρές απώλειες έκλεισε ο ενεργειακός κλάδος, μετά και τη νέα πτώση του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009. Η Exxon Mobil έχασε 3%, η Chevron βρέθηκε στο -4% και η Noble Energy υποχώρησε κατά 9,1%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το πετρέλαιο υποχώρησε σήμερα στα 50 δολάρια, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2009, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στα 49,95 δολάρια, υπό το βάρος των ανησυχιών για την υπερπροσφορά πετρελαίου σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε και η Caterpillar, η οποία έκλεισε στο -5% και στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 12μηνου, καθώς η JPMorgan Chase υποβάθμισε τη μετοχή της σε underweight από neutral προηγουμένως.

Τέλος, σημαντικές απώλειες και για τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την μικρότερη του αναμενομένου αύξηση των πωλήσεων που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Η General Motors υποχώρησε κατά 1,5% και η Ford Motor έκλεισε στο -3,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα