Βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο μεταποιητικό τομέα

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 11:27
UPD:11:36

ΤΡΙΤΟ διαδοχικό μήνα επέκτασης της ελληνικής μεταποιητικής οικονομίας το Μάρτιο υποδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται από την NTC Research σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Προμηθειών.

Πιο συγκεκριμένα, ο εποχικώς προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα διαμορφώθηκε στις 53,8 μονάδες έναντι 52,5 μονάδων το Φεβρουάριο.

Τον περασμένο μήνα καταγράφηκε ανάπτυξη στην παραγωγή για τέταρτο συνεχή μήνα, καθώς όσοι έλαβαν μέρος στην έρευνα ανέφεραν ότι οι ευνοϊκότερες συνθήκες στην αγορά και οι ευμενείς καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην έντονη ανάπτυξη.

Παρά την έντονη ανάπτυξη των νέων παραγγελιών, οι αδιεκπεραίωτες εργασίες στις εγκαταστάσεις των μελών του πάνελ συρρικνώθηκαν για πέμπτο συνεχή μήνα το Μάρτιο, αν και με οριακό ρυθμό.

Οι υψηλότερες ανάγκες της παραγωγής είχαν ως αποτέλεσμα τον τρίτο συνεχή μήνα ανάπτυξης της αγοραστικής δραστηριότητας το Μάρτιο. Επίσης, ο αντίστοιχος ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Το Μάρτιο καταγράφηκε και πάλι έντονη αύξηση στις τιμές εισροών με ρυθμό εντονότερο από τον αντίστοιχο του Φεβρουαρίου. Ορισμένα μέλη του πάνελ ανέφεραν την πρόσφατη ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ ως τον κύριο λόγο. Τον Μάρτιο αυξήθηκαν επίσης οι τιμές εκροών αλλά με μετριότερο ρυθμό σε σύγκριση με τις τιμές εισροών, αντικατοπτρίζοντας τον έντονο ανταγωνισμό στις νέες εργασίες.

Τέλος, τα επίπεδα στελέχωσης επεκτάθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα το Μάρτιο. Η πλειονότητα των εταιρειών του πάνελ ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες προσλήψεις στις εγκαταστάσεις τους λόγω της αύξησης των αναγκών στην παραγωγή κατά τη διάρκεια του μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα