Nέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ο καθηγητής Π. Σακελλάρης

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 15:07

Ο καθηγητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πλούταρχος Σακελλάρης είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στη θέση του καθηγητή Βασίλη Ράπανο.

Ο κ. Σακελλάρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και έκανε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Brandeis των ΗΠΑ (1986) και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ, (1992).

Για μία δεκαετία δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Maryland των ΗΠΑ. ΄Εχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Central European University της Βουδαπέστης, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Yale.

Ο κ. Σακελλάρης έχει επίσης διατελέσει:

1) Επισκέπτης Εμπειρογνωμόνων στη γενική Διεύθυνση Μελετών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕCB): 2001, 2002, 2003.

2) Στέλεχος και Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση ΄Ερευνας και Στατιστικής του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος των ΗΠΑ (Βoard of Governors of the Federal Reserve System): 1998-2000.

3) Ερευνητικός Εταίρος του Κέντρου Οικονομικών Μελετών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (Bureau of the Census): 1998-σήμερα.

4) Διοργανωτής Επιστημονικών Συνεδρίων σε συνεργασία με την ECB, το Center of Economic Policy Research-London (CEPR), και το Εργαστήριο Οικονομικής Πολιτικής (ΕΜΟΠ) του ΟΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα