Inform Π. Λύκος: Πώληση του 51% της Κοσκινίδης ΑΒΕΕ

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2004 09:41

Την πώληση της εταιρείας Στ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ στον παλαιό κύριο μέτοχο της εταιρείας κ. Στυλιανό Κοσκινίδη ανακοίνωσε η Inform Λύκος. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, η Στ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στο χώρο της συσκευασίας και η μεταβίβασή της εντάσσεται στο πλαίσιο δύο καθοριστικών στρατηγικών αποφάσεων της διοίκησης της Inform Λύκος: α) συμμετοχή αποκλειστικά σε εταιρείες με ισχυρή πλειοψηφία και πλήρη έλεγχο της διοίκησης και β) επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου.

Η συμφωνία μεταξύ της διοίκησης της Inform Λύκος και του Στυλιανού Κοσκινίδη για την πώληση του 51% της εταιρείας Στ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ από την πρώτη στον δεύτερο υπεγράφη την Πέμπτη 1η Απριλίου 2004.

Ο κ. Στ. Κοσκινίδης, ήταν ο παλαιός μέτοχος της εταιρείας, ενώ είχε διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από την Inform Λύκος.

«Η πώληση της συμμετοχής μας στην Στ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ κρίθηκε απαραίτητη», δήλωσε ο Παύλος Τρυποσκιάδης, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Inform Λύκος, «από τη στιγμή που αποδείχτηκε ότι χωρίς τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας δεν είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές και επενδύσεις προκειμένου η Κοσκινίδης να μετατραπεί σε ένα ακόμη όχημα προς την metaprinting εποχή.

»Η παραγωγή προϊόντων συσκευασίας δεν εντάσσεται στο κύριο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουμε στην αγορά και μόνο περιφερειακά συνδέεται στις εκτυπωτικές δραστηριότητες του Ομίλου μας. Θα συνεχίσουμε την εμπορική μας συνεργασία με την Κοσκινίδης, όπως και με άλλες εταιρείες του χώρου, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε εκτυπώσεις κυρίως εμπορικών εφαρμογών (commercial printing) και δευτερευόντως σε προϊόντα συσκευασίας, χωρίς όμως να έχουμε μετοχική σχέση με κάποιον από τους προμηθευτές μας».

«Ο στόχος μας είναι διπλός», δήλωσε ο Νίκος Λύκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Inform Λύκος: «πρώτον, να βελτιώσουμε και να προσθέσουμε αξία στις λύσεις που παρέχουμε στην αγορά και δεύτερον, να επικεντρωθούμε παραγωγικά σε τομείς που εντάσσονται στην κύρια δραστηριότητα του Ομίλου, τη διαχείριση και επικοινωνία της πληροφορίας. Η διατήρηση της συμμετοχής μας στην Κοσκινίδης δεν εξυπηρετούσε κανένα από αυτούς τους σκοπούς. Η μεταβίβαση επομένως του 51% θα μας φέρει πιο κοντά στους μεσο-μακροπρόθεσμους στόχους μας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα