Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζουν οι τηλεπικοινωνίες
Παρασκευή, 02 Απριλίου 2004 11:05
UPD:11:09

ΣΤΙΣ 2.364,74 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,22%, άνοιξε πριν από λίγο ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χ.Α. . Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών με πρωταγωνιστή τον τηλεπικοινωνιακό, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,51% καλύπτοντας μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψε χθες. Ο ΟΤΕ σημειώνει άνοδο 0,54%. Κέρδη (0,48%) καταγράφει και η Cosmote. Ο τραπεζικός ενισχύεται οριακά κατά 0,18%.

Συνολικά διακινούνται 38 μετοχές εκ των οποίων 11 ενισχύονται, εννέα υποχωρούν και 18 παραμένουν αμετάβλητες.

Η μετοχή της ΔΕΗ σημειώνει άνοδο κατά 0,50%. Στην Προειδοποιητική Επιστολή (προδικαστική διαδικασία), που έστειλε η Κομισιόν στην Ελλάδα επισημαίνεται ότι τα αποκλειστικά δικαιώματα που χορηγήθηκαν στη ΔΕΗ για την εξόρυξη λιγνίτη από τον οποίο παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ενδέχεται να παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού και ιδίως το άρθρο 86 της Συνθήκης ΕΚ.

«Η κατάσταση στο εσωτερικό, με εξαίρεση την αποκοπή μερισμάτων, ελάχιστο ενδιαφέρον προκαλεί, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, που δείχνει πλέον ότι μπορεί να υποχωρήσει και κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ. Για τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εκτιμούμε ότι σε περίπτωση που αμβλυνθούν οι απώλειες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ο Γ.Δ. θα κινηθεί σε θετικές περιοχές», επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ.

«Ιδιαίτερα νευρική παραμένει η εγχώρια αγορά το τρέχον διάστημα αδυνατώντας να ακολουθήσει τη θετική κίνηση των διεθνών αγορών στο τρέχον διάστημα, διατηρώντας χαμηλή αξία συναλλαγών», σύμφωνα με τη Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ.

«Η εικόνα αυτή δεν εκτιμούμε ότι θα αλλάξει σήμερα, με την αγορά να κινείται σωρευτικά στο εύρος τιμών Γ.Δ. 2.300 – 2.400 αναζητώντας σαφή τάση και τοποθετήσεις σε συνδυασμό με ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα