ΟΛΘ - Τιμή διάθεσης από 6,74 έως 7,40 ευρώ

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2001 17:56
UPD:20:46

Από 27 Ιουλίου μέχρι 1 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για την εισαγωγή των μετοχών του στην Κύρια αγορά του ΧΑΑ. Η τιμή διάθεσης των μετοχών θα καθοριστεί με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών και το εύρος τιμής θα κυμανθεί από 6,74 έως 7,40 ευρώ.

Οπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσίασης της εταιρείας στην Αθήνα, ο συνολικός αριθμός των μετοχών που θα διατεθεί από το ελληνικό Δημόσιο με δημόσια εγγραφή, ανέρχεται σε 2.400.000 κοινές ονομαστικές μετοχές και με ιδιωτική τοποθέτηση στους εργαζομένους της εταιρείας 120.000 μετοχές κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου.

Παρέχεται το δικαίωμα ανταλλαγής προμετόχων με μετοχές της ΟΛΘ ΑΕ του ελληνικού Δημοσίου με 5% έκπτωση από την τιμή διάθεσης.

Παράλληλα με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων παρέχεται κίνητρο διακράτησης: Το ελληνικό Δημόσιο θα διανείμει δύο μετοχές κυριότητάς του για κάθε δέκα μετοχές που ιδιώτες ή θεσμικοί διακρατούν για περίοδο τριών μηνών από την ημερομηνία καταχώρησης της μεταβίβασης των μετοχών στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών και μέχρι συνολικού αριθμού 200 δωρεάν μετοχών ανά επενδυτή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα