Όμιλος Folli Follie: Ανάπτυξη πωλήσεων 10% -15% στο εξωτερικό για το 2015

Eπέκταση της αλυσίδας Collective ο επόμενος στόχος
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 12:49
Folli Follie

Από την έντυπη έκδοση

Στην ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων collective θα εστιάσει τη στρατηγική του στο επόμενο διάστημα ο όμιλος Folli Follie, η διοίκηση του οποίου εμφανίζεται επιφυλακτική για τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά μετά και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, αν και διατηρεί τις προσδοκίες της για τις επιδόσεις στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του σήματος collective - ένα concept που διαθέτει τα χαρακτηριστικά μικρού πολυκαταστήματος κι ως εκ τούτου μπορεί να επεκταθεί σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας - ο όμιλος FF θα συνεχίσει την ανάπτυξή του στο εξωτερικό, όπου άλλωστε οι προβλέψεις της διοίκησης αναφέρουν ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων 10%-15% (2015). Ζητούμενο είναι, ωστόσο, πώς θα εξελιχθεί η πορεία της ελληνικής αγοράς, με το θετικό σενάριο να προσβλέπει στις τουριστικές εισροές.

«Το πώς θα κινηθεί η ελληνική αγορά μέσα στο επόμενο έτος αποτελεί ένα ερωτηματικό. Η πορεία όμως στο εξωτερικό για τον όμιλο Folli Follie θα είναι σίγουρα θετική και το 2015». Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του FF Group.

Ενδεικτικές είναι οι επισημάνσεις που έκανε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του FF Group, ο οποίος μιλώντας στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων του εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τις προοπτικές της εγχώριας αγοράς αλλά σίγουρος για τη θετική πορεία της δραστηριότητας του ομίλου στο εξωτερικό.

«Το πώς θα κινηθεί η ελληνική αγορά μέσα στο επόμενο έτος αποτελεί ένα ερωτηματικό. Η πορεία όμως στο εξωτερικό για τον όμιλο Folli Follie θα είναι σίγουρα θετική και το 2015», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσολιούτσος σχολιάζοντας την πορεία του ομίλου εν μέσω έντονων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων στη χώρα. Αν και η παρούσα συγκυρία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα κι επομένως η όποια πρόβλεψη είναι επισφαλής, ο κ. Κουτσολιούτσος έδωσε το στίγμα για την ισχυρή άμυνα που παρέχει στον όμιλο FF η διασπορά της δραστηριότητάς του και η διεθνοποίησή του απέναντι στην παρατεταμένη αβεβαιότητα και τη νευρικότητα των αγορών, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων.

«Δεν θα επηρεαστεί ο όμιλος»

Οπως σχολίασε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, η ελληνική αγορά επανήλθε στην αβεβαιότητα από τις αρχές Δεκεμβρίου μετά από μια σύντομη περίοδο θετικών μηνυμάτων.

Παρ’ όλα αυτά, τα μεγέθη του ομίλου δεν θα επηρεαστούν αφού σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο, το τρέχον έτος θα κλείσει με αύξηση στα οικονομικά μεγέθη, η οποία θα κυμανθεί στα επίπεδα του εννεαμήνου - οπότε ο όμιλος είχε εμφανίσει ρυθμό αύξησης πωλήσεων 13,5% (στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες) στα 724 εκατ. ευρώ και ισχυρή κερδοφορία, στα 97,6 εκατ. ευρώ.

Ακόμη και κατά τον Δεκέμβριο, περίοδο που καταγράφηκαν σημάδια αλλαγής τάσης στην ανάπτυξη των πωλήσεων όλων σχεδόν των κλάδων του λιανεμπορίου, οι επιδόσεις του ομίλου FF αποτέλεσαν θετική έκπληξη και σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο εξελίχθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο.

Αναφορικά με τη στρατηγική στην εγχώρια αγορά, παρά το περιβάλλον αβεβαιότητας, σχεδιάζεται για το 2015 περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας collective, που έχει παρουσία με σημεία πώλησης σε Ψυχικό, Κολωνάκι, Γλυφάδα και Πάτρα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, σχεδιάζεται επέκταση της αλυσίδας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Η γενική συνέλευση

Την παροχή εγγύησης για τη χρηματοδότηση της θυγατρικής FF Group Romania, στη Ρουμανία, μέχρι του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie Group. Πράσινο φως δόθηκε και για εγγυήσεις, ταμειακές διευκολύνσεις και συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θυγατρικών που ενδέχεται να απαιτηθούν στο μέλλον.

Επίσης εγκρίθηκε η υπαγωγή στην αυτοτελή φορολόγηση με ευνοϊκό συντελεστή 19%, αφορολόγητων αποθεματικών 8.308.448,22 ευρώ, με διανομή του εν λόγω ποσού στους μετόχους (0,125 ευρώ ανά μετοχή), χωρίς περαιτέρω φορολογική υποχρέωσή τους.

ΣΟΦΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα