Με το βλέμμα στην Ελλάδα οι ευρωαγορές

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 10:36
UPD:10:41
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επανέρχονται στις συναλλαγές μετά την τετραήμερη αργία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς σήμερα πραγματοποιείται η τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, στις 10:36, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12% στις 6.624 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,29% στις 9.891 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,17% στις 4.302 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 344,29 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι επενδυτές σήμερα παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, όπου και γίνεται η τρίτη και τελευταία προσπάθεια για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εάν αποτύχει, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι ξεκινά μια μακρά περίοδος πολιτικής αστάθειας. Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με τις προσπάθειες σταθεροποίησης της οικονομίας της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο ταμπλό, η Novo Nordisk κερδίζει 3,6%, καθώς έλαβε την έγκριση που χρειαζόταν από τις αμερικανικές αρχές για την διάθεση του φαρμάκου Saxenda. Οι προοπτικές που διανοίγονται για την εταιρεία σε μια τεράστια αγορά, όπως είναι η αμερικανική βελτιώνει σημαντικά τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα