Συνεχίζεται η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004 12:01

ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου έπειτα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/03/893742.htm .

Τα παραπάνω στοιχεία επανέφεραν στο προσκήνιο τις φήμες για το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed νωρίτερα απ΄ ό,τι αναμενόταν.

Ώθηση στο δολάριο, το οποίο αναρριχήθηκε στο υψηλότερο σημείο 30 ημερών έναντι του ελβετικού φράγκου, δίνουν και οι αισιόδοξες προβλέψεις για τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) για τον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης εκτιμάται ότι ανήλθε στο 61,5 το Μάρτιο, από 60,8 το Φεβρουάριο.

Αντιθέτως, ο αντίστοιχος δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Ευρωζώνης υποχώρησε το Μάρτιο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη του αναμενομένου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/05/894159.htm .

Αρνητικά επηρεάζει επίσης το ευρώ δημοσίευμα της Daily Telegraph σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας επιχείρησε να προωθήσει τη μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, κάτι που τελικά δεν έγινε λόγω των αντιδράσεων μελών του διοικητικού συμβουλίου από την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Ο κ. Τρισέ, στη συνέντευξη που δόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin στο Παντσιστάουν, της Ιρλανδίας, δήλωσε ότι συμμερίζεται την εκτίμηση για σταδιακή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη τονίζοντας ωστόσο ότι η ΕΚΤ έχει την απαραίτητη ευελιξία και ετοιμότητα για μεταβολή των επιτοκίων, κάτι που θα βασίζεται στις εξελίξεις που θα υπάρξουν http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/05/893981.htm .

Στις 11:49 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2111 δολάρια, έναντι 1,2140 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το πρωί υποχώρησε μέχρι τα 1,2103 δολάρια.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή ήταν 1,23180 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα