Πέμπτη ημέρα κερδών στις ευρωαγορές

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 19:11
UPD:19:12
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

Για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με κέρδη, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της ανόδου σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 6.577 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,81% στις 9.866 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 4.254 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,50% στις 342 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Roche έκλεισε με κέρδη 0,7%, καθώς έλαβε την έγκριση από τις ελβετικές αρχές για ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου. Η κίνηση της μετοχής της Roche, όπως και το +0,6% της Nestle, στήριξαν τα κέρδη του ελβετικού χρηματιστηρίου.

Στον αντίποδα, η Delta Lloyd υποχώρησε κατά 3,7%, καθώς υπάρχουν διαρροές ότι η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας πιθανόν να ζητήσει την παραίτηση των οικονομικών της διευθυντών. Επίσης, δεν αποκλείεται να της επιβληθεί πρόστιμο για επενδυτικές πρακτικές που ήρθαν σε αντίθεση με τη νομισματική πολιτική το 2012.

Επίσης, η ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena έχασε 6,7%, καθώς επηρεάζεται από το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard ότι σχεδιάζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων ώστε να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόφαση για ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα μπορούσε να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου. Στις αρχές του επόμενου έτους, το δ.σ. της ΕΚΤ θα επαναξιολογήσει τη νομισματική τόνωση που έχει επιτευχθεί, την επέκταση του ισολογισμού και το outlook για τις εξελίξεις στις τιμές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα