Εδραση Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ: Έκδοση ομολογιακού δανείου

Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 16:46

Με ποσοστό συμμετοχής 69% πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Απριλίου, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε., στα γραφεία της εταιρείας, στο Κορωπί.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, η Διοίκηση της ΕΔΡΑΣΗΣ πρότεινε και οι μέτοχοι αποφάσισαν την έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους μέχρι 33.000.000 ευρώ, με την έκδοση μέχρι 3.300 ανώνυμων ομολογιών, με ονομαστική αξία 10.000 ευρώ η κάθε μία.

Η σχέση ανταλλαγής των ομολογιών προς μετοχές καθορίστηκε σε 1 ομολογία προς 3.350 μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,53 ευρώ. Παράλληλα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και τη διάθεση του ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς και λοιπούς επενδυτές, καθώς και τη διαπραγμάτευσή του στο ΧΑ.

Το ομολογιακό δάνειο θα εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2004 και θα έχει τετραετή διάρκεια. Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοσή του θα διατεθούν για την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του τραπεζικού δανεισμού, στηρίζοντας την υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων που έχουν τεθεί.

Επίσης, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΔΡΑΣΗΣ αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 156.040 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιο και ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 2,54 ευρώ η κάθε μία, διαμορφώνοντας το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στο ύψος των 39.634.160 ευρώ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής στο ½ (split), με έκδοση 15.604.000 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,27 ευρώ η κάθε μία. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, θα διατεθούν δωρεάν στους παλαιούς μετόχους, σε αναλογία 1 νέα για κάθε 1 παλαιά μετοχή.

Ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΕΔΡΑΣΗΣ, ο κ. Κώστας Ψαλλίδας, Πρόεδρος Δ.Σ. & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, η οποία εξελίσσεται με ρυθμούς καλύτερους της περυσινής περιόδου, εμφανίζοντας αυξητικές τάσεις σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του χρόνου ο Όμιλος της ΕΔΡΑΣΗΣ ανέλαβε την κατασκευή σημαντικών νέων έργων, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 40 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπό του στα 140 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τον όγκο εργασιών του, αφού είναι μειοδότης σε τρία ακόμη έργα, ύψους 10 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα