Ηπια διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις στην τεχνολογία
Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 18:47
UPD:18:54

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ της Nokia για τις πωλήσεις πρώτου τριμήνου, η υποχώρηση της Wall Street και οι φόβοι αύξησης των επιτοκίων οδήγησαν σε πτώση τους γενικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

«Η ανακοίνωση της Nokia έδωσε στους επενδυτές την αφορμή που έψαχναν για να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις, προκειμένου να κατοχυρώσουν μέρος των πρόσφατων κερδών», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής βρετανικής χρηματιστηριακής εταιρείας. «Η αγορά αντέδρασε ωστόσο με ψυχραιμία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν χθες κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων σημειώνοντας άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.472,8 μονάδες μειωμένος κατά 0,18%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.46,1 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,93% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.022,8 μονάδες με απώλειες 0,64%.

Η μετοχή της Nokia υποχώρησε κατά περίπου 16%. Η υπ΄ αριθμόν ένα εταιρεία συσκευών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση των πωλήσεών της κατά 2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2003, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψή της έκανε λόγο για αύξηση 3%-7%.

Απώλειες, της τάξεως του 1,5%, κατέγραψε και ο τίτλος της ομοειδούς γαλλικής εταιρείας Alcatel.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στους κλάδους ενέργειας και φαρμακοβιομηχανιών. Οι τίτλοι των εταιρειών Shell και GlaxoSmithKline ενισχύθηκαν κατά 1% και 2,3% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα