Telstra : 253 εκατ. δολ. για την Kaz Group Ltd.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 08:56

Την εταιρεία παροχής υπηρεσιών για κομπιούτερ, Kaz Group Ltd., αντί 333 εκατ. δολ. Αυστραλίας (253 εκατ. δολ. ΗΠΑ) εξαγοράζει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra Corp, καθώς ο επικεφαλής της, Ziggv Switkowski, ψάχνει για νέους τομείς δραστηριοτήτων, προκειμένου να περιορίσει τη μείωση των πωλήσεων.

Η εξαγορά στην οποία προχωρά η Telstra, είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, μετά την εξαγορά της εφημερίδας για μικρές αγγελίες, Trading Post Group, αντί 636 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Ο Switkowski, επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας και εκτός Μελβούρνης, μετά την απώλεια μεριδίου της από την Otpus, το σκέλος της Singapore Telecommunications Ltd.

Η Telstra θα καταβάλει 40 σεντς του δολαρίου της Αυστραλίας, για κάθε μία μετοχή της Kaz, κατά 13% περισσότερα από τη διαπραγμάτευση της μετοχής της στα 35,5 σεντς. Η προσφορά είναι κατά 6,7 φορές μεγαλύτερη της πρόβλεψης για τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της Kaz, σύμφωνα με ανακοίνωση της Telstra προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Telstra κέρδιζαν τρία σεντς, φθάνοντας στα 4,58 δολ. Αυστραλίας η μία στις 11:02' π.μ. στο Σύδνεϋ. Η μετοχή έχασε συνολικά φέτος ποσοστό 5,6%.

Η εξαγορά αυτή θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή, μέσα στην επόμενη διετία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Telstra. Ο επικεφαλής της Kaz, Peter Kazacos θα συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία, που αριθμεί περίπου 2.500 υπαλλήλους και παρέχει υπηρεσίες για κομπιούτερ και το λογισμικό τους σε κρατικούς οργανισμούς, εταιρείες λιανικής πώλησης και βιομηχανίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα