Βελτίωση του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 12:14

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται αυτή την ώρα η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη έπειτα από ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά νέα.

Στις 11:52 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.485,6 μονάδες αυξημένος κατά 0,29%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.761,23 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,40% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.035,68 μονάδες με κέρδη 0,32%.

Μεγάλη άνοδο (8,9%) σημειώνει η μετοχή της Eurotunnel. Μέτοχοι της εταιρείας εξασφάλισαν ικανή υποστήριξη, προκειμένου να απομακρύνουν ανώτατα στελέχη τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για το γεγονός ότι η εταιρεία βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ανοδο (1,8%) σημειώνει και η μετοχή της Rolls Royce. Η βρετανική εταιρεία και η General Electric επελέγησαν να προμηθεύσουν κινητήρες, ανταλλακτικά και υπηρεσίες για το 7E7 της Boeing εξασφαλίζοντας συμβόλαιο αξίας έως και 40 δισ. δολαρίων εικοσιπενταετούς διάρκειας.

Αντιθέτως, πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σημειώνει η μετοχή της Nokia. Ως γνωστόν, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, αναθεώρησε χθες προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τα κέρδη πρώτου τριμήνου με αποτέλεσμα η μετοχή του να υποχωρήσει κατά περίπου 16%.

Η Credit Suisse First Boston προχώρησε σήμερα στην υποβάθμιση της αξιολόγησής της για τη μετοχή της Nokia σε “neutral” από “outperform” μειώνοντας παράλληλα την τιμή – στόχο της μετοχής στα 15 ευρώ από 20 ευρώ.

Αυτή την ώρα, ο τίτλος της φινλανδικής εταιρείας σημειώνει πτώση 1,52%.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επανέλαβε ότι τα επιτόκια του ευρώ βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο διασφαλίζοντας τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/07/895101.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα