Για «ανεύθυνη διαχείριση» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Αλογοσκούφης

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 14:23

Οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστοποιούν τη σοβαρότητα της δημοσιονομικής κατάστασης -η οποία οφείλεται στην ανεύθυνη διαχείριση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις δυσμενείς προβλέψεις για την πορεία του δημοσίου ελλείμματος.

«Οι υποκριτικές και αντιφατικές αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαδικασία της δημοσιονομικής απογραφής δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση. ¶λλωστε, η ίδια αναγνωρίζει ουσιαστικά ότι η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που περιέγραφε πριν από τις εκλογές», τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δημοσιοποίησε τα πρώτα ευρύματα της δημοσιονομικής πολιτικής που έκαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και θα ολοκληρώσει το έργο αυτό μέχρι το τέλος Απριλίου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. ΑΛογοσκούφης, μπροστά στα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να συγκρατηθεί το 2004 κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί -«ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή» και το οποίο «προβλέπει ρητά την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της διαφάνειας στα δημόσια οικονομικά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα