ΥΕΝ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ σε 4.500 ανέργους

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 15:14

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 500 ευρώ, θα δοθεί σε κάθε άνεργο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Η ενίσχυση αυτή θα δοθεί απο τον ΟΑΕΔ σε περίπου 4.500 ανέργους.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του ΥΕΝ, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι καταρτίζεται σχέδιο για το προσεχές εξάμηνο σε θέματα «χαμηλής πολιτικής» μεταξύ των οποίων είναι: α)H απελευθέρωση του πλοιάρχου Απόστολου Μάγκουρα που κρατείται στην Ισπανία και των πέντε Ελλήνων ναυτικών που κρατούνται στο Πακιστάν. Όπως είπε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας οι επαφές βρίσκονται σε καλό δρόμο και υπάρχει ανάλογο κλίμα ώστε να έχουν αίσιο τέλος αυτές οι υποθέσεις.

β) Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και η ασφάλεια των λιμανιών. Ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή άσκησης στο Λιμάνι του Πειραιά και ότι τις αρμοδιότητες για την ασφάλεια των Λιμανιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέλαβε ο Αρχιπλοίαρχος Ηλίας Σιωνίδης.

γ) Η διαφάνεια. Όπως τόνισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, θα είναι πολύ αυστηρός σε θέματα διαφάνειας. Με απόφασή του ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την Κοινωνία της Πληροφορίας καθώς και όλες οι προμήθειες ύψους μέχρι 45.000 ευρώ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε επίσης ότι θα ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα