Πιέσεις στις ευρωαγορές από τον κλάδο υγείας

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 15:23
UPD:16:22
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές αυτήν την ώρα, με τον κλάδο της υγείας να μετατρέπεται σε «βαρίδι» έναντι της ανόδου του κλάδου των εμπορευμάτων.

Ειδικότερα, στις 15:23, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,43% στις 6.495 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,58% στις 9.753 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με πτώση 0,55% στις 4.226 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,25% στις 338,22 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Roche Holding χάνει 5,6%, καθώς έγινε γνωστό ότι οι δοκιμές για νέα φάρμακα κατά του καρκίνου του στήθους δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η εταιρεία είχε επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στις εν λόγω δοκιμές και όπως φαίνεται ήδη έχει αρχίσει να μετρά ζημίες από εκτιμώμενα μελλοντικά κέρδη.

Επίσης, η Air France-KLM υποχωρεί κατά 8,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τις παραγγελίες νέων αεροσκαφών, μετά και την τρίτη καθοδική αναθεώρηση της κερδοφορίας της για το τρέχον έτος.

Στον αντίποδα, η Atos κερδίζει 4,6%, με την αγορά να επικροτεί τη συμφωνία εξαγοράς της Xerox, έναντι του ποσού των 1,05 δισ. δολαρίων. Με την εξαγορά αυτή, η γαλλική εταιρεία πληροφορικής τριπλασιάζει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, θετικό προδιαγράφεται το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, με τον σχετικό δείκτη του ινστιτούτου GfK για τον Ιανουάριο να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα