Αισιόδοξη η Μέρκελ για την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 06:57
UPD:13:52
EPA/JULIEN WARNAND

Ερωτηθείσα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε αισιόδοξη, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε μία σταθερή πορεία.

Την ελπίδα ότι η διαδικασία της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα θα έχει αίσια έκβαση εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξη, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε μία σταθερή πορεία.

Ολάντ: Δεν υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν εκ νέου επιπλοκές με την Ελλάδα.

Όπως είπε ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη βελγική πρωτεύουσα, αν και υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, σήμερα η κατάσταση δεν συγκρίνεται με το 2012, καθώς έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από τότε. «Πριν από δυόμισι χρόνια υπήρχαν ορισμένοι που διερωτούνταν κατά πόσο η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, σήμερα κανείς δεν θέτει πλέον αυτό το ζήτημα. Κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

AMNAWEBTV

Ερωτηθείς για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι αν η ελληνική Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως το τέλος του έτους, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει στη θέση του ελληνικού κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει με ποια κυβέρνηση και με ποιόν πρωθυπουργό θα συνεχίσει.

Συνεχίζοντας, ο Ολάντ υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας έλαβε παράταση δύο μηνών και επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η καγκελάριος Μέρκελ θεωρούν ότι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να θέτουν εμπόδια, έτσι ώστε οι Έλληνες να συνεχίσουν να έχουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε πάντως, ότι η Ε.Ε. αναμένει από την Ελλάδα να συνεχίσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Ευρωπαίων για την Ελλάδα, συνεργάτης του Πρωθυπουργού έλεγε ότι «οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε. θέλουν να εξελιχθούν ομάλα τα πράγματα στη χώρα μας και να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, για τον επιπλέον λόγο ότι φοβούνται τους κραδασμούς που θα μεταφερθούν σε περίπτωση αποσταθεροποίησης και σε άλλες χώρες». Όπως ανέφερε πάντως ο ίδιος για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να προχωρήσει η συμφωνία για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του μνημονίου, καθώς και να δρομολογηθεί η εξέταση της βιωσιμότητας του χρέους θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα