Αυξημένα κατά 24% τα κέρδη της Εμπορικής το πρώτο εξάμηνο

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2001 15:43
UPD:06/08/2001 18:51

Σε 61 δισ. δρχ. ανήλθαν τα προ φόρων κέρδη της Εμπορικής Τράπεζας στο πρώτο εξάμηνο του 2001 σημειώνοντας αύξηση κατά 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ αυξημένα κατά 59% εμφανίζονται και τα μετά φόρων κέρδη της.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του ομίλου, ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Γιάννης Στουρνάρας (φωτ.), ανέφερε ότι τα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά περίπου 29%, ενώ η αντίστοιχη προ φόρων αύξηση των κερδών του ομίλου εκτιμάται σε περίπου 1%.

Οπως σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Εμπορικής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με υψηλούς ρυθμούς αυξήθηκαν τόσο οι χορηγήσεις όσο και οι καταθέσεις της Εμπορικής Τράπεζας το πρώτο εξάμηνο του 2001. Οι χορηγήσεις τον Ιούνιο του 2001 «έτρεχαν» ανοδικά με ετήσιο ρυθμό 25%. Με ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό αυξάνονται τα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, ενώ σημαντική επιτάχυνση παρατηρείται και στο ρυθμό αύξησης των καταναλωτικών δανείων.

Ως αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών τα καθαρά έσοδα από τόκους για την τράπεζα αυξήθηκαν κατά περίπου 17% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2000, ενώ το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Υπάρχουν παράγοντες ψυχολογικοί και διεθνείς που βαρύνουν το κλίμα. Είναι μια ώριμη αγορά με κακή ψυχολογία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα