Yahoo! Inc. : Υπερδιπλάσια κέρδη το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2004 08:34

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η Yahoo! Inc., ιδιοκτήτρια των περισσοτέρων sites Internet στον κόσμο, φθάνοντας τα 101,2 εκατ. δολ. και στα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ, καθώς πούλησε περισσότερες διαφημίσεις που εμφανίζονται κατά την έρευνα στις ιστοσελίδες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στο split της μετοχής της, η οποία διπλασιάστηκε το τελευταίο δωδεκάμηνο. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 14 σεντς ανά μετοχή, από τα 46,7 δολ. η μία ή οκτώ σεντς πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησής της. Τα έσοδά της υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 757,8 εκατ. δολ. από 292,9 εκατ. δολ., αποτέλεσμα – κατά ένα μέρος – της πώλησης δύο μηχανών εύρεσης.

Οι εταιρείες αγοράζουν το διαφημιστικό χώρο που συνδέεται με την εύρεση των ιστοσελίδων, καθώς τους επιτρέπει να απευθύνονται σε καταναλωτές που ενδέχεται να δείξουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα τους.

Ο επικεφαλής της Yahoo! Inc., Terry Semel, 61 ετών, παρουσίασε μία νέα μηχανή εύρεσης τον Φεβρουάριο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους surfers και τους διαφημιζόμενους εκείνους, που χρησιμοποιούν το πιο δημοφιλές site εύρεσης της Google Inc.

«Εκανε εκπληκτική δουλειά στον τομέα της τεχνολογίας για την εύρεση ιστοσελίδων, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα των διφημίσεων», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Imran Khan, αναλυτής με την Fulcrum Global Partners στη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας : «Η εταιρεία αισθάνεται δυνατή στις τάσεις που επικρατούν στον τομέα αναζήτησης μέσω του Internet». Ο Khan που κατατάσσει τις μετοχές της Yahoo Inc! στο «buy», δεν κατέχει μετοχές της εταιρείας.

Οι μετοχές της κέρδισαν 4,79 δολ., ποσοστό 9,9%, φθάνοντας στα 53,14 δολ. η μία στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση στις 6:29' μ.μ. στη Ν. Υόρκη, τοπική ώρα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Νωρίτερα, στο New York Stock Exchange (NYSE), υποχωρούσαν κατά 42 σεντς, φθάνοντας στα 48,35 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα