Υπ. Εργασίας: Η ανεργία αποκλιμακώνεται πλέον σταθερά

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 13:51
UPD:13:52
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Η απασχόληση αυξάνεται συνεχώς και η ανεργία, έχοντας φτάσει στην κορυφή ενός βασανιστικού κύκλου που ξεκίνησε εδώ και τέσσερα χρόνια, αποκλιμακώνεται πλέον σταθερά, τονίζει το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το τρίτο τρίμηνο.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η μείωση της ανεργίας στο 25,5% από 27,2% πέρυσι το ίδιο διάστημα δεν εκπλήσσει, καθώς «συνιστά το φυσιολογικό αποτέλεσμα μιας εργώδους και μεθοδικής προσπάθειας για την επανάκαμψη της ανάπτυξης και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απελευθερώνουν τον ανατγωνιστικό δυναμισμό της οικονομίας».

Μάλιστα, το υπουργείο, το επόμενο διάστημα περιμένει επιτάχυνση των ρυθμών αυτής της πτωτικής τάσης, «αρκεί να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε το "ξαναζωντάνεμα" της οικονομίας να έχει αντίκρυσμα στην καθημερινότητα των πολιτών».

Καταλήγοντας, απευθύνει και μια προειδοποίηση για τον κίνδυνο πισωγυρισμάτων: «Αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε - με συνέπεια και αποφασιστικότητα και με την ίδια ένταση –τον «οδικό χάρτη» της εξόδου απο την κρίση χωρίς πισωγυρίσματα και επικίνδυνους πειραματισμούς».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα