Bundesbank : Πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο πρόεδρός της

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2004 09:22

ΠΙΕΣΕΙΣ να υποβάλει την παραίτησή του δέχεται ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Bundesbank, Ernst Welteke, μετά την αποτυχία να τον στηρίξει η γερμανική κυβέρνηση που τον διόρισε σε αυτήν τη θέση τον Σεπτέμβριο του 1999.

O πρόεδρος της Bundesbank, Ernst Welteke

Ο Welteke, 61 ετών, κατηγορείται ότι την Πρωτοχρονιά του 2001 κατέλυσε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Βερολίνου, ενώ τα έξοδα της διαμονής του, ύψους 7.661 ευρώ (9.328 δολ.) πλήρωσε η Dresdner Bank AG.

Το διοικητικό συμβούλιο της Bundesbank του έδωσε «άδεια απουσίας» με τέσσερις ψήφους υπέρ και τριών κατά.

«Χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιστρέψει ο Welteke στα καθήκοντά του στην Bundesbank», ανέφερε ο Julian Gallow, οικονομικός αναλυτής στην Barclays Capital στο Λονδίνο.

Ο Welteke, ο πρώτος πρόεδρος της Bundesbank από την εποχή που η Γερμανία απώλεσε τον καθορισμό της πολιτικής των επιτοκίων δανεισμού το 1999, μπόρεσε να επιτηρήσει την υιοθέτηση του ευρώ τρία χρόνια μετά. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τη μείωση του προσωπικού της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας κατά 1/4.

Το διοικητικό συμβούλιο της Bundesbank, το οποίο συνεδρίασε χθες για περισσότερες από οκτώ ώρες, ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε επαρκή στοιχεία τα οποία να υπαγορεύουν την παραίτηση του Welteke, ενώ δεν ανακοίνωσε το χρονικό διάστημα που θα μείνει μακρυά από την τράπεζα και εάν θα πληρώνεται κατά τη διάρκειά του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα