Mitsubishi Motors : Κλείνει εργοστάσιό της στην Κ. Ιαπωνία

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2004 10:58

ΣΤΗΝ ΠΑΥΣΗ της λειτουργίας του εργοστασίου της, που απασχολεί 1.100 ανθρώπους στην κεντρική Ιαπωνία, προσανατολίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει το jeep με τις καλύτερες πωλήσεις μεταξύ των λοιπών στη χώρα, στο πλαίσιο τη μείωσης του κόστους λειτουργίας της και της αύξησης των κερδών, σύμφωνα με στελέχη της.

Η τέταρτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, η Mitsubishi Motors, σχεδιάζει να προχωρήσει στη μείωση των γραμμάων παραγωγής των οχημάτων της από 29 στις περίπου 20, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, τα οποία προτίμησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Η παραγωγή του jeep Pajero θα αυξηθεί όμως. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν η Mitsubishi θα προχωρήσει στην απόλυση των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ή θα τους μετακινήσει.

Η μεγαλύτερη μέτοχος της DaimlerChrysler AG, θα αλλάξει τον επικεφαλής της στην Ιαπωνία, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκαμψη των εσόδων της. Πρόβλημα μεγάλο της έχει προκαλέσει η ανάκληση περισσοτέρων από δύο εκατ. οχημάτων το 2003 στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις της μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 26%, μετά και από την σκλήρυνση της δανειοδοτικής πολιτικής.

«Το πρώτο βήμα της Mitsubishi Motors είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του προσωπικού», ανέφερε ο Makoto Kikuchi, αναλυτής στην Myojo Asset Management Japan Co., συμπληρώνοντας : «Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να περιορίσει τις γραμμές παραγωγής της και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε δραστηριότητες που θα τις αποφέρουν υψηλότερα κέρδη».

Οι μετοχές της εταιρείας έμειναν αμετάβλητες στα 315 γιέν η μία στις 10:50' π.μ. στο Τόκυο. Μείωση σε ποσοστό 1,4% σημείωσαν οι μετοχές της DaimlerChrysler, φθάνοντας στα 35,33 ευρώ η μία χθες στη Φραγκφούρτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα