Υπό πίεση παραμένει το δολάριο

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2004 12:35
UPD:12:40

ΣΤΟ χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών υποχώρησε κατά τις πρωινές συναλλαγές το δολάριο έναντι του ευρώ, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ. Το δολάριο κατάφερε ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσει τις απώλειές του.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, η ενίσχυση της ιρακινής αντίστασης δυσκολεύει τη μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας στους Ιρακινούς και ενισχύει την ανησυχία για αύξηση του κόστους των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την Alpha Bank, η αναπτυξιακή υπεροχή της οικονοµίας των ΗΠΑ έναντι της Ευρωζώνης και η προοπτική συρρίκνωσης της επιτοκιακής διαφοράς περιορίζουν την υποχώρηση του δολαρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 12:19, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2165 δολάρια, έναντι 1,2172 δολαρίων στις 24.00 χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2101 δολάρα ανά ευρώ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι και σήμερα περιορισμένη εν όψει των αργιών του Πάσχα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, την εβδομάδα μέχρι τις 3 Απριλίου, οι εν λόγω αιτήσεις υποχώρησαν στις 340.000 έναντι 342.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ και ο δείκτης τιμών παραγωγού για το μήνα Μάρτιο. Εκτιμάται ότι ο παραπάνω δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 0,4% έναντι αύξησης 0,1% το Φεβρουάριο.

Στις 17:00 θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής Φεβρουαρίου με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,3% έναντι ανόδου 0,1% τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα