Ακρίτας: Πώληση της παραγωγικής μονάδας της Akritas Bulgaria

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 15:26
UPD:15:35

Φωτογραφία αρχείου.

Την πώληση των κτηριακών εγκαταστάσεων και της γραμμής παραγωγής μελαμίνης, της θυγατρικής Akritas Bulgaria, στην πόλη Chirpan της Βουλγαρίας ανακοίνωσε η βιομηχανία ξύλου Akritas Α.Ε.

Η εν λόγω πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα πλήρους αναδιάρθρωσης του ομίλου Akritas, σε περιβάλλον παρατεταμένης και συνεχιζόμενης ύφεσης στην ελληνική και βαλκανική αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τίμημα της πώλησης των παγίων εγκαταστάσεων ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ, μετά από έκθεση πιστοποιημένου ανεξάρτητου εκτιμητή. Ο αγοραστής είναι Βούλγαρος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται εμπορικά στον τομέα της ξυλείας, επεκτείνει την δραστηριότητά του και στον τομέα της μεταποίησης, προκειμένου να αποκτήσει αυτονομία στον εφοδιασμό του δικτύου των κέντρων διανομής που διαθέτει ο ίδιος σε όλη την βουλγαρική επικράτεια.

Διευκρινίζεται ότι η βουλγαρική θυγατρική θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν εμπορική εταιρεία, με αντικείμενο την εμπορία δασικής ξυλείας και διακίνησης των βιομηχανικών προϊόντων παραγωγής της μητρικής εταιρείας στη βουλγαρική αγορά.

«Η ύφεση που επιμένει στη βουλγαρική οικονομία δεν δικαιολογεί πλέον τη διατήρηση και λειτουργία της μονάδας παραγωγής μελαμίνης, της οποίας ο βαθμός απασχόλησης δεν υπερέβη το 5% της εγκατεστημένης παραγωγικής δυναμικότητας από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου αποτελούσε ζημιογόνο δραστηριότητα χωρίς προοπτικές βελτίωσης. Η βουλγαρική αγορά θα εξυπηρετείται, στο πλαίσιο του Ομίλου, με προϊόντα που παράγει και εμπορεύεται η μητρική», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Akritas.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής, από τη βιομηχανική δραστηριότητά της, για το 2014, αποτέλεσε το 1,32% του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών του ομίλου και επομένως δεν επηρεάζει την πορεία των εσόδων. Σύμφωνα με την Akritas, τα αποτελέσματα της θυγατρικής, από τη βιομηχανική της δραστηριότητα, τα οποία υπήρξαν εξαιρετικά ζημιογόνα κατά το εννεάμηνο του 2014, ανερχόμενα σε -439.000 ευρώ, επέβαλαν την λήψη της απόφασης πώλησης των εγκαταστάσεων της βιομηχανικής δραστηριότητας στη Βουλγαρία.     



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΚΡΙΤ



Σχολιασμένα