Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2004 18:57

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων στις χρηματιστηριακές αγορές της δυτικής Ευρώπης. Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν πάντως περιορισμένη εν όψει των αργιών του Πάσχα.

Θετικά επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών, τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ και η άνοδος της Wall Street. Τα κέρδη περιορίστηκαν ωστόσο προς το τέλος των συναλλαγών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.489,7 μονάδες με κέρδη 0,47%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.740,1 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,15% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.013,5 μονάδες με κέρδη 0,31%.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 διαμορφώθηκε στις 1.013,8 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,4%.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης τέθηκε ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων της αμερικανικής Yahoo, η οποία αναθεώρησε παράλληλα προς τα πάνω την προηγούμενη πρόβλεψή της σε ό,τι αφορά τα έσοδα δευτέρου τριμήνου. Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα έσοδά της προχώρησε επίσης η Dell Computer.

Θετικό αντίκτυπο είχε και η δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της Samsung Electronics ότι οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να σημειώσουν φέτος αύξηση μεγαλύτερη του αναμενομένου.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies ενισχύθηκε κατά 1,9%.

Τα χρηματιστήρια στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Σουηδία, στη Φινλανδία, στην Ελβετία, στη Βρετανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στην Πορτογαλία θα παραμείνουν κλειστά αύριο και τη Δευτέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα