Περιοδεία Κατάινεν για να προωθήσει το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 17:53
UPD:17:56
REUTERS/LAURENT DUBRULE

Ο Γίρκι Κατάινεν (φωτ. αρχείου) ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες στόχος της περιοδείας του είναι η προώθηση του προγράμματος επενδύσεων ύψους άνω των 300 δισ. ευρώ.

Περιοδεία στα 28 κράτη - μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να παρουσιάσει το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ, ξεκινά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα.

Η περιοδεία ξεκινά σήμερα από τη Ρουμανία, όπου ο αντιπρόεδρος θα συνοδεύεται από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον Απρίλιο.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες στόχος της περιοδείας του είναι η προώθηση του προγράμματος επενδύσεων ύψους άνω των 300 δισ. ευρώ, και την παρουσίαση των νέων ευκαιριών που προσφέρονται σε κυβερνήσεις, επενδυτές, επιχειρήσεις, καθώς και σε περιφερειακές Αρχές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινότητες.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: εργαζόμαστε με πολύ πιεστικό χρονοδιάγραμμα για να διοχετεύσουμε νέα επενδυτικά κεφάλαια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, σε υποδομές, όπως οι μεταφορές ή οι ευρυζωνικές συνδέσεις, και σε νέα σχολεία και νοσοκομεία, που παρουσιάζουν έλλειψη ρευστότητας. Περιοδεύουμε ανά την Ευρώπη για να αξιοποιήσουμε την ισχυρή πολιτική στήριξη που έχουμε λάβει ήδη και να εξηγήσουμε στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πώς μπορούν να συμμετάσχουν» δήλωσε ο Κατάινεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα