Inform Λύκος: «Πράσινο φως» για την πώληση της Austria Card

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 15:19
UPD:15:26

Την πώληση της θυγατρικής εταιρείας Austria Card ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Inform Π. Λύκος.

Ειδικότερα, η συνέλευση των μετόχων ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πώληση του συνόλου των μετοχών της Austria Card- Plastikkarten und Ausweissysteme GmbΗ, που ανήκουν στην εταιρεία SAGIME Beteiligungsverwaltungs GmbH, προς την εταιρεία Lykos AG και παρέσχε τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις και άδειες.

Στη διάρκεια της Γ.Σ., η διοίκηση γνωστοποίησε τις προθέσεις της ως προς τη διάθεση του εισπραχθησομένου τιμήματος των 40 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, θα προβεί σε αποπληρωμή του υπολειπόμενου υφιστάμενου ομολογιακού δανείου ποσού 20 εκατ. ευρώ και σε απόδοση στους μετόχους ποσού 22,6 εκατ. ευρώ, ήτοι 1,06 ευρώ ανά μετοχή με τον εξής τρόπο:

  • Επιστροφή μετρητών κατόπιν μείωσης μετοχικού κεφαλαίου, ποσού 0,7 ευρώ ανά μετοχή εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους 2015, μετά από σχετική απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης
  • Διανομή μερίσματος ποσού 0,4 ευρώ (καθαρό 0,36 ευρώ) ανά μετοχή, μετά από απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης του έτους 2015.


 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα